Webinar Digitalisering: De komst van 5G

  • -

Webinar Digitalisering: De komst van 5G

Op dinsdag 10 november van 13:00 tot 14:00 uur organiseert RegioIngenieur, in afstemming met De Bouwcampus, een online webinar over 5G. De verdere digitalisering van de samenleving is één van de grootste opgaven die ons de komende jaren te wachten staat. De belangrijkste ontwikkeling die daarbij komt kijken is natuurlijk die van 5G. Overal komt dit begrip terug en de mogelijkheden lijken wel eindeloos te zijn. Denk daarbij aan termen als Internet of Things. 5G is dan ook veel meer dan alleen een snellere en modernere versie van 4G. En naast de vele nieuwe mogelijkheden die het biedt, heeft de implementatie ook een enorme impact. Op onze steden, de assets, de ondergrond en ook onze veiligheid. Als ingenieurs bij de overheid krijg je dan ook veel meer met 5G en digitalisering te maken dan op het eerste oog misschien gedacht wordt. Daarom organiseren wij een webinarreeks die in het teken staat van digitalisering en trappen af met een introductie van 5G en de beleidsmatige gevolgen die dit met zich meebrengt. Meld je hier aan!

Het eerste webinar in deze serie zal plaatsvinden op 10 november. Jim Walda, projectleider 5G bij de gemeente Rotterdam, geeft een introductie van het onderwerp 5G. We staan stil bij wat ons als overheid allemaal te wachten staat en we zoomen in op alle beleidsmatige aspecten die op ons afkomen. Later in de reeks gaan we dieper in op verschillende onderdelen waar we mee te maken krijgen met digitalisering, zoals de stedenbouwkundige inpassing en technische oplossingen, de gevolgen voor de ondergrond en goed beveiligen en beheren van al deze nieuwe digitale ontwikkelingen.

Wij hopen je online te zien bij één of meerdere van onze webinars uit deze reeks. Meld je hier aan voor het eerste webinar uit deze serie op 10 november: De komst van 5G.