Missie

Wie zou graag zijn kennis willen delen met collega’s uit de regio? Wie zou graag sparren met collega’s uit de regio over specialistische vraagstukken. Wie zou graag zijn regio-collega opbellen als er intern geen antwoord is op het vraagstuk waar je mee worstelt?

Wil jij nu ook je hand opsteken? Dan zoeken we jou! Het netwerk RegioIngenieur zoekt de verbinding tussen de specialisten in de openbare ruimte. Wij zoeken naar manieren zodat de grote hoeveelheid kennis, over de openbare ruimte, die aanwezig is in de provincie Zuid-Holland meer samenkomt en minder verspreid blijft. Van elkaar leren, zodat je geen wielen hoeft uit te vinden die je regio-collega al heeft bedacht, maar ook jouw succesvolle aanpak/methode/oplossing kan delen met de collega’s uit de regio.

Hoe doen we dat?

Dit doen we door het organiseren van kennissessies, projectbezoeken en symposia. Tijdens deze sessies staan de vraagstukken uit de regio centraal. Voor de invulling van de sessies maken wij graag gebruik van specialisten uit ons regio of andere kennisnetwerken die zich in het vraagstuk gespecialiseerd hebben.

Waarom doen we dat?

Momenteel staan we voor grote vernieuwingsopgaves die een nieuwe aanpak vragen door factoren zoals bijvoorbeeld: circulariteit, duurzaamheid en inclusiviteit (omgevingswet). Het vinden van nieuwe methodes/oplossingen kunnen we natuurlijk lekker allemaal binnen de eigen organisatie gaan doen en dan over 10 jaar vergelijken wie het mooist wiel heeft gemaakt in de regio. Het netwerk RegioIngenieur zoekt die nieuwe methodes/oplossingen liever samen. Hierdoor krijgen we methodes/oplossing die beter toepasbaar, efficiënter, krachtiger en eenvoudiger zijn!

Ben jij ook een regioingenieur?

Wil jij ook onderdeel van het netwerk RegioIngenieur worden? Volg ons dan op LinkedIn, schrijf je voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina) en kom vooral naar ons bijeenkomsten! Daarnaast kun je via de enquête laten weten wat jouw expertise en interesse zijn: Naar de enquête!