Verslag projectbezoek Coolsingel

  • -

Verslag projectbezoek Coolsingel

DE COOLSINGEL, DE BOULEVARD DIE ROTTERDAM VERDIENT

Op donderdag 26 september waren we op bezoek bij het project Coolsingel. De bekendste boulevard van Rotterdam wordt volledig heringericht naar het ontwerp van West 8. Welke uitdagingen dit met zich mee brengt werd toegelicht door Remco Versteeg (projectleider Coolsingel) en Ilja van Heijningen (communicatie adviseur Coolsingel) van de gemeente Rotterdam.

Een project als de Coolsingel brengt natuurlijk complexe vraagstukken met zich mee. Remco lichtte toe hoe zij als opdrachtgever met deze vraagstukken zijn omgegaan. Waar ze bijvoorbeeld eerst dachten dat het project pas van start kon gaan na de afronding van het project Maastunnel, bleek na een goede analyse dat er geen extra mobiliteitsproblemen ontstonden door al voor de afronding van dat project te beginnen.

Bijzonder aan het project is het direct inzetten van communicatieteam. Dit communicatieteam is gestationeerd in het informatiecentrum op het Churchillplein. Zij zijn hier altijd bereikbaar voor vragen. Beide sprekers gaven aan dat ze door dit communicatieteam heel goed in contact blijven met alle stakeholders.

Meer weten over dit project klik dan hier.