Over ons

“Een regioingenieur is een specialist in openbare ruimte werkzaam voor een publieke opdrachtgever (in de Provincie Zuid-Holland).”

Voor wie zijn wij er? Waarom zijn wij er? Wat willen wij brengen? Het netwerk RegioIngenieur is er voor alle specialisten die zich bezighouden met de buitenruimte in de regio Zuid-Holland. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens om meer samen te werken in de regio Zuid-Holland. Dat publieke opdrachtgevers vaker elkaar inschakelen bij opdrachten/vraagstukken. Het netwerk vertegenwoordigd een groep van 27 opdracht gevende partijen (gemeentes, de provincie en waterschappen) uit de regio Zuid-Holland. Het netwerk richt zich voornamelijk op de afdelingen die zich bezighouden met Projectmanagement, Assetmanagement en Ingenieursdiensten.

“Een regioingenieur staat voor een sterke regionale samenwerking in het publieke domein.”

Het huidige Netwerk vertegenwoordigt verschillende afdelingen van de lagere overheden binnen de regio: Advies, Beheer, Ingenieursbureau, Inkoop en Contractmanagement, Projecten en Programma’s. Onder de leden van het Netwerk bevinden zich oa. adviseurs, beheerders, constructeurs, ontwerpers, contractmanagers, werkvoorbereiders, planners, omgevingsmanagers, projectleiders, projectondersteuners, of publieke opdrachtgevers.

Voor meer informatie over het waarom zie onze missie!

Organisatie

De 27 netwerkleden (publieke opdrachtgevers) van het netwerk RegioIngenieur worden vertegenwoordigd door een stuurgroep. De stuurgroepleden zijn afkomstig van de gemeentes Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rotterdam (voorzitter), Schiedam, Vlaardingen en Zoetermeer en het waterschap Hollandse Delta.

De bijeenkomsten van het netwerk worden georganiseerd door de platformcoördinatoren: Klaas Snoeij en Jordy Janssen. Voor contactgegevens klik hier.

Gemeenten

Albrandswaard Alphen aan den Rijn Barendrecht Capelle aan den IJssel
Delft Den Haag Drechtsteden Hellevoetsluis
Krimpen aan den IJssel Leidschendam-Voorburg Maassluis Midden-Delfland
Leiden Rijswijk Ridderkerk Rotterdam
Schiedam Vlaardingen Voorschoten Wassenaar
Westland Westvoorne Zoetermeer  

 Provincies

  • Provincie Zuid-Holland

 Waterschappen

Delfland Hollandse Delta Rijnland Schieland en de Krimpenerwaard